Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

За нас


Началото...
....2000 година се създава фотографският клуб към www.dir.bg. Хората идват в това виртуално пространство за да показват фотографиите си, да обсъждат фото-техниката и да побъбрят един с друг. Завързват се интересни дискусии, спорове и най-обикновени човешки взаимотношения.

Продължението....
2002 година, организирана е първата клубна изложба с подкрепата на Юрий Трейман. Успехът на изложбата дава кураж и самочуствие на участниците. По време на осмата Фотоваканция в Приморско, същата изложба открива мероприятието. За първи път се виждат един друг фотографите-ентусиасти от София, Пловдив, Козлодуй, Варна и др. Клубарите печелят много индивидулани награди на това събитие. За изложбата си Фотоклубът получава диплом и медал от Фотографско общество. По-късно същата година става ясно, че сървърът на dir.bg не издържа на натоварването и форумът на фотоклуба се мести на http://www.spottown.com, където и до днес има активен фото-форум. Към края на 2002 година Фотоклубът провежда още една, втора подред изложба в зала Средец в Министерството на културата. Изложбата е посетена от фотоелита на София, както и отразена от медиите. Показана е по-късно и в градовете Козлодуй и Пловдив.

Новото място....
Съвсем в началото на 2003 година фотографския клуб се пренася от старото си място на ново, любезно и безвъзмездно предоставено от www.cult.bg. По програмирането и изграждането на сайта се наема Димитър Стефанов, познат като torbalan. С дизайна се захваща Милена (mim).

Две години по-късно....
На 06.12.2004г. Фото-Култ отпразнува своята втора годишнина с коктейл и изложба в столичното бистро Before & After. Интересът към сайта непрекъснато расте, регистрират се нови членове, организират се различни фото-конкурси с награди. Сайтът винаги е отворен за нови членове и предлага на всички любители на фотографията една добра алтернатива за общуване, споделяне на опит и идеи! Към днешна дата дизайна на сайта е дело на Гинка (jo), а с програмирането освен torbalan се е хванал и Станислав Недев (zyl_oiliuff)

Клубът....
След още една година в Интернет-пространството, на 05.01.2006г. в Клуба на фоторепортера беше открита юбилейната фотоизложба "3 години Фото-Култ", осъществена с подкрепата на фирма IDS, официален представител на Konica-Minolta за България. На откриването на изложбата бе официално представен и новоучредения Клуб "Фото-Култ", а най-нетърпеливите клубари получиха своите клубни карти.

Администратори: Димитър Стефанов, Станислав Недев, Аспарух Петков


Модератори:


За контакти: info@photo-cult.com