Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Фото-Култ Форум » Фотография » Adobe навършва 35 години
Дървовиден изглед |  Плосък изглед
Adobe навършва 35 години
От: photostoykov, 05.12.2017 11:43
 

Честит рожден ден, Adobe! 35 години творческа история: от Postscript до креативния облак.

1982: Джон Уорнък създава идеята за описанието на езика postScript и основава с Charles Geschke Adobe Systems - името идва от реката Adobe Creek, която се намира зад къщата на Warnocks.

1987: Първата версия на Adobe Illustrator идва на пазара. Илюстраторът променя графичния дизайн напълно и завинаги. Вместо мастило и залепващи листчета, изображенията и страниците на списанията се създават на компютъра. Illustrator автоматично превежда чертежи и оформления в Postscript.

1990: Американският студент Томас Нол експериментира с програма, която може да показва изображения с обработващи функции на брат си. Прототипът "Image Pro" става Photoshop. Обработката на изображението се ражда и представя следващата революция.

1994: The Adobe Reader е безплатна и допринася за бързото разпространение на PDF като формат. PDF се превръща в стандарт за електронни документи.

90-те години: С Adobe Premiere Adobe въвежда движещото се изображение. С InDesign е създаден стандарт за оформление. Adobe купува разработчика на софтуер от Хамбург GoLive Systems - уеб редакторът със същото име вече не се предлага днес, но мястото в Хамбург сега е дом на важни продукти като Lightroom Mobile и части от Creative Cloud.

2003: Творческите хора все повече се превръщат в мултимедийни продуценти. Ето защо, Adobe обединява отделните си програми в цялостното решение Creative Suite. Creative Suite включва не само програми, които могат да създават съдържание, но и допълнителни програми като Bridge, които обработват обмена на данни.

2005: Покупката на Macromedia носи на борда Flash и Dreamweaver .

2008: Смяна на ръководството: Основателите Warnock и Geschke се пенсионираха през 2000 г. Тогава Брус Чизен пое поста на главен изпълнителен директор и предаде през 2008 г. на наследника Шантану Нарайен . Нарайен все още е главен изпълнителен директор на Adobe и начело на компанията за гъвкава иновация днес, благодарение на стратегията за облаци.

През 2009 г. придобиването на специалист по интернет анализи Omniture постави основите на втория фокус върху маркетинговия софтуер , който ще послужи в създаването на маркетинговия облак няколко години по-късно.

2011: Adobe обяви Creative Cloud при откриването на MAX в Лос Анджелис. "Creative Suite успя да подпомогне интердисциплинарната работа, но не осигури гъвкавост и подкрепа на мисленето на общността. Платформата трябва да е супер гъвкава. Иновациите трябва да са възможни много по-бързо. Старият модел не може да се справи ", каза Мала Шарма, вицепрезидент на Creative Cloud Business Strategy, който помогна за оформянето на новия модел.

2015: Document Cloud идва с Acrobat DC . Това поставя всички PDF документи на едно място и опростява работния поток без хартия. Adobe Sign се грижи за процесите на подписване.

2016: Adobe обявява Sensei като кръстосана технология за изкуствен интелект и машинно обучение на Max. Sensei трябва да улесни много неща в бъдеще, например в Adobe Stock изображения могат да се маркират или автоматично да се намерят изображения.

2017: Adobe обявява Cloud Experience на срещата на високо равнище в Лондон, цялостно решение за създаване на връзси с клиентите. Creative Cloud предоставя съдържание за рекламни послания.

Освен това Adobe представя за първи път дизайна на UX / UI Adobe XD продукт на пазара, който е разработен чрез множество бета фази в сътрудничество с общността.

35 години Adobe в графика!

Re: Adobe навършва 35 години  (Re: photostoykov)
От: BXMarkov, 08.12.2017 19:34
 

Феномен си е

Фото-Култ Форум » Фотография » Adobe навършва 35 години