Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Фото-Култ Форум » За сайта » За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми
Дървовиден изглед |  Плосък изглед
Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: BorAlex)
От: pevtimov, 28.11.2008 12:46
 

Ох недей, че изпаднах в умиление. Никой не иска да модераторства вместо теб, колко сте добри и отстъпчиви, простете ни, коленопреклонно молим и модераторствайте до края на света
Какво очаквате да стане ако някой започне целенасочено да посочва кое не му харесва в някоя твоя снимка, примерно? Ще го убедиш, че това е умишлено търсен ефект, както много хора обичат да правят? Или смяташ, че имаш само фотографски шедьоври неподвластни на време и пространство? Не визирам теб конкретно, не го приемай лично. Освен до нови оплювания и безкрайни тиради и изяснявания на отношения, какво друго смятате, че ще се получи с такива призиви Хайде няма нужда. Достатъчно модератори има вече.

Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: BorAlex)
От: Djirtova, 28.11.2008 12:47
 

С по-горното си изказване не съм искала да засегна или обидя никой. Това с размахването на снимки го направих по една единствена причина. Точно roumen коментираше и други снимки на Ехранов за да убеди всички колко лоши са публикациите му в сайта. Поне мое мнение е че коментарите под дадена снимка би трябвало да са единствено за нея, а не да почваме да пускаме препратки и да сравняваме.
И за да не остане някой с погрешно впечатление причината за включването ми в тази дискусия е следната: Това което ме дразни в цялата ситуация и начина на общуване между страните. Не виждам нищо лошо да кажеш че дадена снимка не е качествена и да бъде изтрита. Просто сравнения като " малоумни, некадърни, зарзаватчии и т.н" са леко казано смешни, и смятам неуместни за употреба. Да не забравяме че никой от нас не е безгрешен.
нека просто се опитаме да запазим добрия тон на взаимоотношения помежду си. Смятам че не е толкова трудно, но най важното е да е двустранно .Хубав ден на всички желая.

Re: Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: pevtimov)
От: roumen, 28.11.2008 12:56
 

че няма какво да кажеш отдавна е очевидно.

и каква градивна критика трябва да се даде за един боклук? дори те мързи да отвориш кошчето за него, толкова е отчайващ.

dinco, нищо не си изтървал от текста, трябва да имаш железни нерви да го изкараш до края. по същество е пътеводител към снимката, да ти обясни за какво става дума, че иначе има да се чудиш. има и музика към нея, чужда този път, явно за оправяне на собствените недостатъци. не съм я слушал, нервите ми не стигнаха до там чак.

Djirtova, какво не ти харесва в снимката ми, която си привела като пример, можеш ли да обясниш? забележи, че не си единствената, желаеща да бъде изтрита, но пък аз си я защитавам поне, а не се крия зад "който не я харесва няма вкус".

jumbo 02.08.2007 10:01
хубу кат ревне някой и даде таз снимка за пример....


пророческо се оказа! тази снимка редовно се дава за пример.

единственото, за което съжалявам при тази снимка е, че се скарах тогава с dexter. той също я цитираше доста пъти.

тъй че, Djirtova, пиши какъвто искаш коментар. за мен е обида, когато се използват обидни думи, какъвто е последният коментар под нея на някой си Fischi, току-що регистриран, без никакви снимки и с този единствен коментар само. но преди да опиташ да направиш това, което искаш, нямаш право да твърдиш, че някой си бил такъв или онакъв.

Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: jumbo)
От: lakigo, 28.11.2008 13:04
 

Съгласен с jumbo. Модераторите си имат своята функция и извън нея те са колеги от култа. Всеки има право да оценява и коментира снимките им. Аргументите или се приемат или отхвърлят, това е.
Темата беше повдигната като призив за поддържане на добър тон, от желанието общуването в сайта да е приятно, да няма обидени дори и при наличието на критика. Повтарям се - това си е до човека.
Изписаха се куп ненужни неща. Поставиха се въпроси дето всеки може да си отговори. Ненужно се формализира недоволствто от някои колеги тук към една част от администрацията на сайта като цяло.
Лично аз нямам нищо против модераторите и не виждам аргументи против необходимостта им. В първия си пост писах и продължавам да съм на позиция, че качеството на сайта е функция от дейността им. Ако някой е недоволен от конкретен модератор, да посочи ясно какви претенции има към неговите действия като такъв.
Нека междуличностните отношения, които прозират от писанията да се решават като такива.


Редактирано от автора, 28.11.2008 13:04

Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: Djirtova)
От: roumen, 28.11.2008 13:09
 

много на едро ги говориш, не мислиш ли? хайде посочи "другите" снимки на ехранов, които съм ги бил коментирал. вторият вариант на мушкатото не се брои за друга снимка, точка.

такива необосновани твърдения с нищо не допринасят за добрия тон, те обезсмислят и останалите ти думи.

pevtimov, ти за какво се бориш всъщност? един път така, после — онака...

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: NO_CARRIER, 28.11.2008 13:17
 

Кучетата лаят, керванът си върви...
И за всеки влак си има пътници.
Ребята, давайте жить дружно!
http://www.youtube.com/watch?v=Io9Q7kgyC­o0

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: JimBoj, 28.11.2008 13:47
 

и така добре дошли драги зрители и радио слушатели
"НАРОДЪТ СРЕЩУ ЛАРИ ФЛИНТ" втора серия
Правен казус: Може ли да бъде подсъдно различието в мисленето? Може ли да се ограничават свободата на словото и свободата на пресата? Не - защото това би било първата крачка към ада на несвободата на човека, налагана с насилие и чрез използването на цензура във всички тоталитарни режими.
и кой как оценя „изкуството” в едни случай фокусирането на въздух е върховна техника а в друг не перфектната композиция и остри цветове вече са причина да се твърди, че снимката е достойна за изтриване, може би модераторите са прави но ако това прага на преминаване, то твърде малко снимки ще го прескочат,
само по учебниците или трябва да се преценя изкуството, като влезеш в галерията мислиш сега тази картина е хубава защото...., слушаш музика и пак мислиш скърцат колелцата на ума хубава е защото... но има различни стилове в музика едни харесват, чалга други рок трети класика джаз, а някои харесват и вкуса който имат под опашката. Вкус !!
Когато започнем да оценяваме изкуството с ума си, то мисля че това е края на изкуството!! Изкуството вълнува вътрешната ни вселена и трябва да го усетим или греша?
Тава, че нещо не отговаря на учебникарските ни представи не винаги го прави лошо!
като че ли основния проблем идва от това, не дали определена снимка е лоша или добра, а защо се издига в „класациите” и че има възможност за някаква манипулация на вота, и доколко и дали въобще редовите потребители да имат право на глас? (тук ще направя като коментирания Бай Пешо и ще сменя мястото на вчерашното си писане в форума)
за мен е добре броя дадени гласове също да е ограничен там 10-20 на седмица на потребител чак до модератор и ако имат и различна тежест за рейтинг 1 единица тегловен коефициент, рейтинг 2 –тегловен коефициент примерно 3 и така до админ примерно 20- тежест и ако има всеки има право и на някой отрицателен вот примерно 10 положителни и 3 отрицателни (добре е да са по малко то положителните, защото иначе всички снимки ще са потънали) така мисля че снимките ще бъдат по точно оценени. Защото не е едно и също аз да гласувам за някоя снимка, дето съм от вчера в сайта и във фотографията и някой, който се занимава с години! Е разбира се дано никому неизвестната формула за рейтинг да сравнително точна и до оценява не само, брой снимки, а и тяхното качество и активността в сайта. Доколкото знам администраторите не обичат да променят сайтовете си и вероятно с право де.

ПП Много благодаря BorAlex, за настина хубави и конструктивен подход в тази тема и изключително приятно развитата теза. жалко е че след това има още изказвания „разочарован съм” „сърби ме ..” но моля ви бе хора кажете поне 3 думи ...

Редактирано от автора, 28.11.2008 13:47

Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: JimBoj)
От: roumen, 28.11.2008 13:58
 

ще ти кажа кое е хубаво, добро и красиво (то е едно и също)

то е нещо, което изпълнява своето предназначение.

нещо неясно?

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: geokar, 28.11.2008 14:34
 

Акаунта на този потребител е закрит

Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: JimBoj)
От: JimBoj, 28.11.2008 14:44
 

ами прогнозата ти е ясна, но и сегашното положение всеки да изсипва милиони гласове, щракаш и не си цениш гласа, също не е добре и вчеса съм се регистрирал и вече разбирам от фотография колкото теб, колкото примерно geokar, също не е вярно.
Да се стигне до пълно обезправени маси е крайно, ако може да се намери формула за вълка и агнето добре!
А супер обработените и обрани снимки на които пише редакция НЕ, хм едва ли нещо може да е по хубаво от създаденото от природата

Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: JimBoj)
От: geokar, 28.11.2008 15:55
 

Акаунта на този потребител е закрит

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: tangratannakra, 28.11.2008 15:56
 

... Аз редовно си модрерирам снимките ....
Я някой да даде адреса на тая снимка! Стана ми МНОГО любопитно!

А, че Фотокулта отдавна е като снимкаБГ и бгфото... отдавна е ясно, ама изявя трявба да има за всички...
На тия дет им пука, често биват "отритнати", но е доказано, че хаоса е всевластен. С мъмрене нищо не се постига - трябва контрол ...

Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: geokar)
От: roumen, 28.11.2008 16:11
 

така наречените "майстори" повече да гласуват.

за какво?

след всички приказки можеш ли да разкажеш какво трябваше да се направи според тебе в случая с "явлението Бай Пешо"? да се мълчи? да се включим всички дружно в агитката с "Поклон, МАЙСТОРЕ!" нещо друго?

Re: Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: roumen)
От: geokar, 28.11.2008 16:39
 

Акаунта на този потребител е закрит

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: v_abozov, 28.11.2008 17:43
 

Че тук отдавна се гласува за хора и "дружинки" отколкото за снимки, е повече от ясно. Аз затова напоследък не съм качил нищо, а и нямам намерение скоро да го правя. Не принадлежа към никоя от "групичките", но какво да направя, когато виждам, че "царят е гол" и не ме притеснява да го кажа...

P.S. едва сега видях въпросната "снимка" и "явлението"!!! Чак това не очаквах!!!

Редактирано от автора, 28.11.2008 17:43


първа предишна  1  2  3  4  5  6  следваща последна

Фото-Култ Форум » За сайта » За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми