Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Фото-Култ Форум » За сайта » За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми
Дървовиден изглед |  Плосък изглед
Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: torbalan, 28.11.2008 17:34
 

v_abozov, не е справедливо точно ти да се оплакваш от липса на гласове...
загледах последните ти десетина снимки, че то няма такава дето да е с под 80 гласа...

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: v_abozov, 28.11.2008 17:53
 

torbalan, не си ме разбрал правилно, а може би аз не съм се изразил достатъчно ясно, за което се извинявам. Не се оплаквам от липса на гласове. Не ми допада начина, по който "групичките" си ги трупат един на друг. Все пак това е фотографски сайт, не снимка.бг. И очаквам да видя качествени неща като вляза, а виждам някакви съвсем посредствени снимки, голяма част от които наистина са за триене (по принцип изискванията са ми високи, много пъти са ми го казвали, но виждам че не само аз съм на такова мнение) и под тях коментари от сорта на гореописаните "Поклон, майсторе" "Ох", "Ах" и т.н... Дано някой ден се свърши с тази заблуда.

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: tangratannakra, 28.11.2008 17:58
 

Торбалане, с цялото ми уважение, не мисля че става въпрос за "точки". И си мисля, че добре го знаеш. Обикновено човек влиза в сайт за фотография, за да се наслади на такава. Естествено нивото е нормално да е различно, както е нормално да има и хубави и лоши снимки.

Когато определени хора, и то предимно от Варна (не знам дали е стечение на обстоятелсвата), започват взаимно да се толерират и сам да се потупват по рамото, това започва малко да дразни, но се преживява. Според мен основния проблем е как това дава пример на всички които искат да ИМ се харесат снимките. Започва луд куест по обикаляне снимките наред...и то предимно по "имената" на тези които знаеш, че ще ти върнат жеста с натискането на "Харесва ми". Естествено, повечето (естествено не всички) от тези снимки не струват. Но и това се преживява. Обаче когато тия хора се опитват да те "учат" на фотография, щото някъде си си дал доброжелателната градивна критика... ма моля ви се...

Всеки има право да реши как да постъпи, дали му харесва или не и тн. Дали сам ще си затрие снимките, дали ще спре да качва и тн... негово си право. Нишо няма да се промени докато самите хора които са тук не осъзнат, че "Гласувам за да ми гласуваш" не прави от щраканото фотография. И каквито и правила да се поставят, докато манталитета не се промени революция нама как да стане!

Ам, вече аман от таквиа теми! Няма се открие топлата вода дето е открита преди векове!Предлагам админа да ги трийва още при начален стадий...

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: torbalan, 28.11.2008 18:24
 

"Гласувам за да ми гласуваш" не прави от щраканото фотография

напълно съгласен, но не мога да го променя...

но ако говорим за Бай Пешо, не мисля че неговите снимки са лоши или пък че ходи да гласува за да му гласуват и т.н....

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: tangratannakra, 28.11.2008 18:33
 

Не конкретизирам. Дали е Пешо, Драган или Петкан - все тая. Чак сега видях въпросното мушкато. Човека какво е виновен, че има толкова много клакьорки тук...

"Яд" ме е само, че винати за чуждата глупост и безочие се прехвърля върху все върху някой отговорен орган. В случая админ ......

В тоя сайт все по-малко ще става въпрос за фотография, обаче като гледам това е целта и нуждата на неговите потребители, така че всичко е в реда на нещата. Няма за какво да се сърдим и тръшкаме против това. Важното е да има разбирателство и любооофффффффф

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: loki_in_disguise, 28.11.2008 19:44
 

Добре, де...аз не съм много умен и гласувам със сърце. И гласувам за снимките на бай Пешо. И не вярвам на противниците му, че са писали под снимката "От моята майка ..." от чувство на справедливост."Титаник" има 11 Оскара и милиарди долари печалба и голям праз какво мислят хората по въпроса. Снимката на бай Пешо има тези точки и Е снимка на седмицата.
А, ако бай Пешо спре да публикува наистина, дали тогава чувството на справедливост ще бъде задоволено. Казахме му истината в очите! Показахме, че царят е гол! Поне, наистина да ви правеше щастливи, щеше да е различно. Но и в това не вярвам. Значи колко много усилия за нещо, което ще направи някого нещастен и никого щастлив. А, ако просто подминавате снимките, които не ви харесват....ще има повече усмивки по светА:))))

Re: Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: roumen)
От: pevtimov, 28.11.2008 21:29
 

Явно само ти не разбираш за какво се боря, не съм учуден от този факт, всеки според способностите. С елементарно държание успяхте да обидите един човек този път. Ти конкретно, доста пъти си обиждал разни хора, хей така, защото си голям фотограф, не са ти на нивото. Добре ли се чувстваш от тази работа Има ли значение, когато обиждаш някого, дали е гений или не. Много хора вече го написаха, но за теб явно трябва в прав текст.

Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: tangratannakra)
От: dimiliev, 28.11.2008 22:04
 

Клакьорите не идват от НИЩОТО !!Те се създават с упорит труд!!За мен най-важното в живота е да направиш така ,че да бъдеш ЗАБЕЛЯЗАН !!!След това да направиш така ,че да бъдеш НАБЛЮДАВАН!! Примери -колкото щеш!!!!Някои хора го умеят ,други -не!!!

Редактирано от автора, 28.11.2008 22:04

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: tangratannakra, 28.11.2008 22:09
 

вай вай вай....

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: topchiev, 29.11.2008 02:46
 

Смятам че сайта е пълен със слаби снимки и въпросът който назрява е дали това ще се промени или не. И ако да, как? Аз казвам че би било добре или да се ограничат броя на възможните харесвания до няколко на ден, за да има някаква тежест бутона "харесва ми", или да се ограничи броя на възможните публикувания за седмица, или пък да се дава рейтинг, за да се знае до колко точно ни е харесала дадена снимка. Последното би било полезно и за автора според мен. Може би ако подобни мерки влязат в комплект, резултата и да е добър...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: pevtimov)
От: roumen, 29.11.2008 11:24
 

колкото за способности май само ти не разбираш за какво ти се говори през цялото време.
е, наистина нямам способност (но и желание) да ти наливам нещо безкрай в главата. стена да беше щеше да е проговорила вече, ама не и ти да получиш просветление.

пак да кажа: нямам нищо против бай пешо, но имам против против "явлението бай пешо". какво представлява то, май имаме различни виждания, но сме единодушни само в това, че съществува и че то не е нещо положително. едните твърдят, че им се развалял кефа, когато някой им се осмели да им развали "седянката"; докато другите говорят, че клакьорските хорчета им лазят по нервите. е, къде е компромисът, за да можем "жить вместе" (или там както се казва)?


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: roumen)
От: pevtimov, 29.11.2008 11:40
 

След като изказа ти е ограничен, поработи върху това, не съм врачка, за да разбирам колко благородни намерения си имал всъщност за въздигане на сайта до незнайни висоти. Вижда се само арогантно и безпардонно поведение и то на всякъде, където си взел участие. Човек, който създава само дрязги, не става за модератор. Спести си усилията да ми "наливаш нещо безкрай в главата" Единствения резултат от цялото ти участие е, че успя да обидиш още някого, за съжаление има все още хора, които можеш да засегнеш. Ако не ти се вярва, да изровя някои от емблематичните ти постинги и да ги копирам тук?

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: tangratannakra, 29.11.2008 11:46
 

Добре, без да исакм засягам някого, се чудя: зашо само тия дето сниамт на "зеления" режим, се възмущават??? Винаги ми е било много интересно това. Аз знам отговора. Ма защо те не го знаят?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: pevtimov)
От: roumen, 29.11.2008 12:30
 

общи приказки само ми хортуваш. аз ти говоря конкретно, идва ти в повече. какво да направя? предполагам, че си завършил поне основно образование, преди беше задължително, сега не знам.

аман вече от префърцунени граждани (или "фотографи" в частност), за които да им направиш забележка, че не бива да се пресича на червено, да се хвърлят хартийки по улиците или да показват безобразни снимки, е обида, нерядко и кръвна. представи си, pevtimov, ако ти беше модератор (стани, щом искаш, никой не те спира) какво щеше да правиш? щеше да се кланяш на "майсторите" ли? или щеше да си същият безпардонен, чужд за всякакво чуждо мнение, несъвпадащо с твоето, субект, който само може да се оплаква, че нещо не му било според кефа. ако не можеш да живееш в общество си свободен да се оттеглиш някъде в пустинята. там никой няма да те закача и обижда.


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: roumen)
От: pevtimov, 29.11.2008 12:43
 

Елементарно плюене, незаслужаващо внимание. Твърде много хора вече направиха така /с този сайт конкретно/, твърде много. Разбира се, голяма част от тях и ствоята неоценима помощ. Продължавай в същия дух, така ще се чувстваш все по-значим. Ставя ясно, че няма да извлечеш нищо от тази тема, не че съм изненадан, а тя, всъщност, отдавна се изчерпа.


първа предишна  1  2  3  4  5  6  следваща последна

Фото-Култ Форум » За сайта » За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми