Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Фото-Култ Форум » За сайта » За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми
Дървовиден изглед |  Плосък изглед
Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: sinister)
От: Djirtova, 28.11.2008 09:32
 

И с право!!!!! Има за какво!

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: roumen, 28.11.2008 09:45
 

я пак да запитам... има ли някой тук, който да твърди, че това мушкато е изобщо нещо, което да заслужава толкова внимание?

тая снимка е пълен боклук и всички, които се надпреварват да се надпяват, какви били модераторите и с какво право си били позволявали да критикуват любимеца на всички бай пешо, трябва поне от приличие да се опитат да бъдат по-скромни. това особено важи за pevtimov, който е като излязъл от агитпункт от 50-те години на миналия век.
(браво, pevtimov!)

Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: roumen)
От: dimdim, 28.11.2008 10:16
 

Самия автор вече не е убеден в качествата и: "Съзнавам, че работата не беше изпипана, имаше сурови цветове, може би кофти композиция, но това съм решил в момента, това съм представил..."

Нищо че го пусна за втори път с нова редакция.Негово право е,а и трябваше да има все пак фон за новия си текст.

Но като се почне една песен,няма край...

Аз лично,по-слаба снимка на седмицата не бях виждал.А съм в Култ от близо 2 години вече!

Редактирано от автора, 28.11.2008 10:16

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: geokar, 28.11.2008 10:27
 

Акаунта на този потребител е закрит

Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: roumen)
От: pevtimov, 28.11.2008 10:29
 

Какво ти дава право да характеризираш нещо като "пълен боклук"? Преди да сочиш сламката, извади гредата, това прочете ли го? Ако в агитпуктовете от 50-те години на миналия век са учили хората на възпитание, не би било никак лошо пак да се възродят. До колкото си спомням нямаше нищо против безкрайните тиради на един друг автор от преди време, но с него имахте приятелски отношения. Как сега изведнъж възненавидя писаниците под снимките? То да се пишеха безсмислици само под тази- с мед да я намажеш. Това е трайна теденция, която се прокарва все от "форумни авторитети" и "велики творци". Форумите се правят за потребителите, не за модератори, тяхната функция е малко по-друга и не е свързана с налагане на естетични ценности. Когато голяма част от потребителите са харесали нещо,явно е хубаво за този форум. Има и други форуми.

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: giro, 28.11.2008 10:48
 

темата: "Бай Пешо или кой какво мисли за живота като такъв"
pevtimov: клишето със сламката синтезира причините, поради които екзалтацията на Възхитените няма никога да спре...

Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: pevtimov)
От: izolde, 28.11.2008 16:31
 

pevtimov сякаш се въртим в кръг, но похвални са напъните ти!

Така наречените модератори, не искат да Ти наложат определени естетически възгледи, а искат минималното от теб и другите потребители да гласувате с ума, а не със сърцето си!

Как протича гласуването със сърце (израза е доста мил ) : Бай Пешо, Бай Иван, Бай Гошо, Бай Ганьо минава ежедневно и натиска бутона "Харесва ми" на 99,9% от качените за деня снимки и казва добра дума за почти всеки (ТУК АЗ ОСЪЖДАМ ТАЗИ ВСЕЯДНОСТ), след което автора поласкан от същия Бай Пешо, Бай Иван, Бай Гошо, Бай Ганьо отвръща на милия жест и ето, че това се проточва във времето и става практика (виждам снимка на този човек- гласувам за нея!)

Накрая идва лошия модератор, на който му е кипнало, че за N-ти път оказва се снимка на деня става един зарзават на уважаемия колега ValVit, а не качествен кадър на Ronik например и се опитва да Ви обясни, че ситуацията от фотографска гледна точка е НЕЛЕПА!


Отправям предложението си за пореден път и към теб, модерирай ме!


p.s. А на всички ВСЕЯДНИ тук пожелавам щастие и любов!

Редактирано от автора, 28.11.2008 16:31

Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: giro)
От: pevtimov, 28.11.2008 11:00
 

Преди да оценяваш някого или нещо /особено с изрази като "пълен боклук"/, първо покажи/докажи с какво го превъзхождаш, не мислиш ли? Разбира се има изключения-Великите по подразбиране са над тези неща.
izolde не сте достатъчно модераторите ли, що ли? Нямам никакво желание да те модерирам.

Редактирано от автора, 28.11.2008 11:00

Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: izolde)
От: dimdim, 28.11.2008 11:16
 

Абсолютно съм съгласен с мнението ти.Системата е точно такава,затова са такива и резултатите.

Има обаче и един друг момент,който също играе роля в това.Някои от наистина добрите автори тук,не гласуват изобщо.Или ако гласуват е за 1 снимка на 1000.

Това със сигурност има обяснение,и то може би не е едно.Виждаш снимките с най-висок рейтинг с чии гласове са го постигнали.В повечето случаи това са нови автори,на които някой си Бай ...../не визирам конкретен човек/ е отделил внимание да ги посрещне на входа,и да има каже няколко добри думи.

В масовото гласуване участват и хора,които са по-отдавна тук.Те пък считат че не ми е обърнато достатъчно внимание,недоволни са от нещо и т.н.И така въпреки че даден кадър е слаб,му дават глас напук.Ей така за каузата.

Да не говорим че има създадени отношения между автори.Плод на спорове,плод на възгледи и не знам още какво си.Така пък са се формирали групи,които дори да виждат че даден кадър е добър не го гласуват.Сложничка е ситуацията мисля.


Нещата са многопластови,и деформацията се е получила с времето.Не знам как ще се променят,въпреки че би ми се искало.

Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: pevtimov)
От: roumen, 28.11.2008 11:17
 

ти пък докажи, че не е боклук. едва ли ще можеш, но имаш правото да опиташ.


Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: roumen)
От: pevtimov, 28.11.2008 11:23
 

Няма да коментирам снимката, нито съм гласувал за нея, нито съм писал коментари под нея. Просто нямам какво да кажа. Дразнещо е това как ти коментираш и то от позицията на модератор. Нормалното, според мен, е да кажеш кое не ти харесва и защо, композиционно, технически и т.н. ,след като така или иначе си се хванал да пишеш под някаква снимка. Саркастично-иронични вметки без съдържание, всички можем да правим.

Re: Re: Re: Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: pevtimov)
От: dinco, 28.11.2008 11:44
 

Първо кадъра изобщо не отговаря на категорията "Макро" от където всъщност започна спора. За справка : ....Фотографии на обекти в едър мащаб (1:5 до 1:20). Терминът „Макрофотография” обикновено се използва за снимки заснети в много едър план или от много малко разстояние, снимки направени в натурална величина или дори по-едри от заснетия обект..... Кадъра не е даже и за "Природа"...дори не мога да го определя за къде е може би за "Всичко останало". Текста под снимката не съм го чел поради това, че един кадър трябва сма да разказва историята, а не да е добавка към нея. В случая цялата ситуация трябва да се развива в някой друг форум - определено НЕфоторафски.

Второ : Ако се зачетеш в коментарите Румен (предполагам не си го направил) е писал защо не харесва кадъра от фотографска гледна точка и се съгласявам с него - Пресатурирано до прегаряне и доста зле композирано. Дори "саксията е изрязана брутално" цитирам го от една друга част от форума която е достъпна само за МОДЕРАТОРИТЕ.

Всъщност що не оставите модераторите на мира и се заемете с нещо по-позитивно

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: Djirtova, 28.11.2008 11:53
 

http://photo-cult.com/showpic.php?aut=ro­umen&id=221830 А дали тази снимка щеше да стои в нечий друг профил???? След като толкова се изписа по отношение на качество и че всички са равни. Но пък какво ли разбираме ние простите потребители гласуващи за "зарзават" И след като толкова много се ровим да намерим кусурите на другия!!! Ако аз напиша коментар под тази снимка че е боклук, това може би ще се приеме като обида към модератор, но ако посоката е обратна то ще е градивна критика?????? И така значи ако "прост" потребител сложи тази снимка в албума си е боклук, но ако е модератор е изкуство!!!!! Благодарим. И маи е крайно време да заключите и тази тема поне да не дразните простите потребители!!!!

Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: raliv)
От: jumbo, 28.11.2008 12:17
 

стига сте се делили на прости и на сложни потребители..... това деление е само в мозъците ви!!!!

българина веднага скача ако комшията му се окаже че може да ползва 1 придобивка повече (не че се е замислил защо другия си е извоючвал тази придобивка)
в този сайт точно модераторите не са нечии баджанаци или "роднини"

Re: Re: За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми  (Re: Djirtova)
От: BorAlex, 28.11.2008 12:25
 

Магдалина, отдавна има негласно споразумение сред мнозинството, че подобно размахване на снимки не убеждава никого в нищо. Ако искаш - включи се в почина на Изолде (виж по-горе нейните постове) и измодерирай Румен или когото искаш. Но заяви ясно намерението си и после говори с фотографски и естетически аргументи по конкретния кадър или кадри. Едва тогава ще има възможност да докажеш, че той или друг не е способен да бъде модератор. Преди това - не!

Но предполагам, че и ти няма да пожелаеш, както и другите по-горе не се възползваха от предложението й. При всички аргументи по-същество от мен и от другите, при цялата отстъпчивост, която умишлено демонстрираме - продължавате да упорствате и да прииждат нови "кръстоносци". Виждам, че сте готови да ни смачкате и да ни вадите гредите от очите, понеже ние не можем сами. Грешни сме наистина, но не сме непоправими.
Недейте така! става още по-жежко...

Сигурно админите си имат критерии при подбора на кадри. И съм 100% сигурен, че няма да се съгласят да бъдат избирани с референдум.

Я тук едно линкче - леко се разпознавам в него
http://store.fmi.uni-sofia.bg/temp/level­.html


първа предишна  1  2  3  4  5  6  следваща последна

Фото-Култ Форум » За сайта » За явлението Бай Пешо и възникналите проблеми