Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Фото-Култ представя: Иван Миладинов - Magic Hour DreamscapesИван Миладинов - Magic Hour Dreamscapes


Има моменти в които дори обикновените места, гледани от нас всеки ден, придобиват различен и необичаен вид. Има дори неща, които са неуловими за човешкото око като млечния път и бавните движения в природата, но е възможно да ги уловим в снимки. Да направиш снимка в необичайни условия - в дъжд, мъгла, залези, изгреви, бури, екстремални температури - това е предизвикателството, което избрах. Магическият час е кратък момент, който настъпва ежедневно около нас - момент в който светлината е красива и мека, придавайки на пейзажа приятен контраст и цветове. Забързани в своето ежедневие ние рядко обръщаме внимание на всичко това, а природата продължава да ни дарява ежедневно със своите прекрасни картини.

Казвам се Иван Миладинов и пейзажната фотография е моята страст. Обичам да снимам природа защото това ми дава свобода и възможност да се докосна до красиви места и моменти, които иначе не бих видял никога в живота си. Старая се да докарвам кадрите до възможния максимум, снимам само от статив и в подходящо време. Понякога се налага да извървя стотици километри пеша в планината в продължение на дни без дори да извадя фотоапарата, но това само ме стимулира допълнително. Колкото по-труден е един кадър, толкова по-голямо удоволствие изпитваш когато го видиш отпечатан.

Ледена епоха

Седемте езера започват своя дълъг зимен сън. Заледяването на езерата бележи началото една дълга зима във високата планина. Те спят под леда в продължение на цели 7 месеца.

Първи сняг

Малкия параклис край село Борово се гуши под пухкава снежна покривка.

Над мъглата

Често срещано явление при стабилно време е падането на мъгли в низините. Тръгнах от хижа Бенковски към билото на Балкана в 3 часа през нощта, за да хвана този изгрев над мъгливото море.
първапредишна 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 следващапоследна