Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Ревюта на: фотоапарати · обективи
CANON EOS 20D

Средна оценка: 5.00

Снимки правени с CANON EOS 20D
Рилски мотиви...Време за почивкаBattersea Power Station
Автор: torbalan  (Напреднал любител) 09.03.2007
Общи впечатления: Тъй като не ползвам канон, впечатленията, които пиша тук са базирани на фотоапарати на мои приятели, които често съм имал възможност да ползвам. Модела 20D е вероятно най-разпространеното цифрово тяло на Канон (към момента на писане на това ревю). Фотоапарата се появява на пазара през август 2004 година, като заместник на модела Canon 10D и е произвеждан до февруари 2006, когато е заменен с Canon 30D. Като цяло 20Д е малко по-лек и малко по-малък от 10D, но тези разлики може да се забележат само ако двете тела са едно до друго. Апаратът е относително удобен (по канонски) за управление. За разлика от по-скъпите модели, където за превключване на режимите се натиска комбинация от две копчета и се върти трето, при 20D има отделна врътка, с която се избират режимите на апарата. Автофокусът е бърз, точен и сравнително надежден, а качеството на получените снимки е изключително високо. Canon 20D не се различава много от наследника си Canon 30D.
Предимства: Сравнително добра цена. Относително бърз фотоапарат. Добър автофокус. Добро мерене. Високо качество на получените изображения. Има заключване на огледалото (MLU)
Недостатъци: Блендата и скоростта се управляват типично по канонски. Няма спот мерене. Някои от функциите на апарата (заключване на огледалото например) са законспирирани в менюта.
Подобно оборудване: Nikon D70,
Nikon F4,
Nikon F100,
Nikon FM10,
Nikon D200
Обща оценка:   добре направено
Опит с фотоапарата: взех го от приятел за теста
Автор: lucky  18.03.2007
Общи впечатления: Притежавам камерата повече от 2 години. Без да съм абсолютно сигурен за точната бройка съм категоричен, че са повече от 100 000 щраквания, което за тоя клас камери е повече от добре.....
От фокуса съм доволен...това е първия ми ЕОС, който фокусира добре на тъмно....на светло естествено е една от най бързите в класа си....
Няма смисъл да бъде сравнявана с никой модел от Никон най малкото защото са в разли4ен ценови клас с Д80 и Д200(помежду им), а и който има няколко Канон обектива не би тръгнал да мисли за Никон ...и обратното разбира се...
И четирите ЕОС камери, които съм имал през годините(ЕОС 5,ЕОС 3,ЕОС 1V) са били изключително здрави и надеждни така, че за мен не е изненада здравината и на точно тоя модел.
Не ми харесва много разположението на АФ сензорите във визьора и по тая причина използвам предино централната рамка....
Меренето на експонацията е долу горе прилично....същото не може да бъде казано за флаш меренето...по Канонски зле....
Предимства: Бърз АФ(най бърз в класа си)
Здравина на тялото
Издръжлив затвор
Недостатъци: Неудобен за хващане без грип
Лошо мерене със светкавица
Прекалено шумен за някои ситуации
Подобно оборудване: Никон Д200,Никон Д80 Никон Д70
Обща оценка:   добре направено
Опит с фотоапарата: една до три години
Най-нови ревюта на фотоапарати
Ревю на FUJIFILM FINEPIX S5 PRO

FUJIFILM FINEPIX S5 PRO
Ревю на MAMIYA RB 67 PRO S

MAMIYA RB 67 PRO S
Ревю на PANASONIC LUMIX DMC-FZ8

PANASONIC LUMIX DMC-FZ8
Ревю на OLYMPUS XZ-10

OLYMPUS XZ-10
Ревю на FUJIFILM X-E2

FUJIFILM X-E2