Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Ревюта на: фотоапарати · обективи
CANON EOS 350D / Digital Rebel XT

Средна оценка: 4.50

Снимки правени с CANON EOS 350D / Digital Rebel XT
...слънце, небе...
Автор: ivstiv  (Любител) 09.03.2007
Общи впечатления: Canon 350D излиза на пазара февруари 2005 г. като наследник на Canon 300D. Произвежда се в Япония. Пластмасовото тяло позволява цената да падне под 1000 долара. Заема мястото на DSLR фотоапарати от високия любителски клас, но комплектован с добри обективи може да се използва и за професионални цели.
Аз го ползвам от май 2005 г.
Ако трябва да го определя с три думи, това са: бърз, непретенциозен и надежден.
Лек (540 g) и компактен (127 x 94 x 64 mm) – за някои това е недостатък, но пък се захваща добре с ръка.
До момента не е отказвал (за 20 000 кадъра) Ползвал съм го при -12 0 С и многократно е мокрен от дъжд.
8МР е достатъчно за снимки 40 Х 30 см.
Не бих се разделил с него при покупката на нов апарат.
Предимства: • Бърз старт. Достатъчно голям буфер на паметта, който позволява до 14 JPEG или 4 RAW последователни кадъра, както и скорост 2.8 кадъра за секунда
• Бърз и точен автофокус.
• Матрицата предава точно цветовете.
• Изключително ниско ниво на шума и при 1600 ISO.
• Надежден софтуер.
• Консумира изключително малко ток. Батерията има дълъг живот.
• С една ръка се достигат и обслужват бутоните за най-важните функции.
Недостатъци: • Пластмасово тяло.
• Огледалато „щрака” доста силно.
• Максималната синхронна скорост на светкавицата е 1/200 s (1/500 s за Nikon D70)
• Промяната на чувствителността ISO, баланса на бялото, режима на измерване на експозицията и режима на автофокус изискват неколкократно натискане на копчета, а при ярка дневна светлина показанията на дисплея не се виждат.
• Ползвателските функции (C. Fn) се достигат трудно през менюто.
• Появата на нови модели :)
Обща оценка:   добре направено
Опит с фотоапарата: една до три години
Автор: pevtimov  (Любител) 17.08.2007
Общи впечатления: Искам да добавя някои неща за тази камера. Сравнявам я с един от преките и конкуренти, Konica Minolta Dynax 5D, с която имам доста по-голям опит. Камерата е много лека,принципно това е предимство, особено ако се носи в летни горещини по стръмни склонове. Ако се монтира по-тежък обектив цялата система се разбалансира и се борави по-трудно с нея. Грипа е доста неудобен за хващане,особено за хора с по-голяма длан. Лекотата до известна степен компенсира това.Достъпа до някои функции може би е усложнен, но на мен ми хареса,като за човек боравил с DSLR на друга фирма, прехода няма да ми се стори сложен. Това ,което ме впечатли най-много е бързия и прецизен автофокус,дори с не-USM обективи. Според мен работи доста безшумно сравнен с Konica Minolta Dynax 5D.Като цяло, въпреки критиките, които отправям /валидни за всички DSLR от ниския клас/, камерата е много приятна за работа и предвид непрекъснато намаляващата и цена,си остава един добър избор за всеки любител.
Предимства: Много бърз и прецизен автофокус.Леко тяло,подходящо за "туризъм".Огромен набор от обективи и аксесоари, нещо много важно за нашите географски ширини.
Доста тих.
Недостатъци: Неудобна ръкохватка, камерата "не ляга" в ръката, тялото увисва на една страна. Пластмасата,от която е направена, пропуква неприятно и създава впечатление за "паянтовост". Самата пластмаса не изглежда особено качествена. Нивото на шум е по-високо от Konica Minolta Dynax 5D,повечето мегапиксели си казват думата в това отношение,не случайно липсва режим ISO 3200 /8Мрх срещу 6Мрх/
Подобно оборудване: Konica Minolta Dynax 5D
Обща оценка:   добре направено
Опит с фотоапарата: до два месеца
Автор: zyl_oiliuff  (Напреднал любител) 25.10.2007
Общи впечатления: Понякога ми се налага да правя по някоя снимка с този модел и определено не го считам за голямо постижение на Canon. Този модел се появява на пазара година след основният си конкурент - Nikon D70 и единственото нещо с което го превъзхожда са повечето пиксели. Малките размери на тялото правят тази камера много неудобна за хора с по-големи длани и купуването на батериен пакет е почти задължително. Другата причина за даването на още пари за батериен пакет е изключително малката батерия - само 720mAh (срещу 1400mAh при Nikon D70 и 1500mAh при KM 5D), тази батерия Canon използват и за доста от компактните цифрови фотоапарати. Фокусирането на светло е нормално бързо, докато на тъмно определено не се справя много добре, особено с по-тъмни обективи. Управлението е класическо за Canon - директни бутони за разглеждане на снимката, зуум +/- и тн, но не и за промяна на основни параметри при снимане - за тях трябва задължително да се ходи в менюто. Липсва горен LCD дисплей, което с оглед на постоянното ползване на менюто може и да не е проблем за повечето притежатели на тази камера.
Предимства: - 8МП
- Допълнителен вертикален спусък (за разлика от Nikon D70)
- ISO 100
Недостатъци: - Малко тяло, нужда от батериен пакет, лош баланс по-големи и тежки обективи
- Малък капацитет на батерията, нужда от батериен пакет
- Ограничено управление на вградената светкавица - няма степени на мощността в ръчен режим, синхронизирането по второ перде е скрита из функциите в менюто
- ISO-то може да се променя само през 1EV (срещу 1/3EV при Nikon D70)
- Псевдо-директни бутони за основни параметри при снимане - ISO, бял баланс, мерене, автофокус - задължително е ползването на менюто
Подобно оборудване: Nikon D100
Nikon D70/70s
Nikon D200
Fuji S1Pro
Обща оценка:   средна хубост
Опит с фотоапарата: от два месеца до половин година
Автор: lok45111  (Напреднал любител) 08.02.2008
Общи впечатления: Добър за цената си DSLR апарат. Сравнително лек е, батерията има дълъг живот, което е добре при двудневни пътувания и не си нося зарядното. Малко нестабилен е при използване на по - тежки обективи, което обаче се компенсира със по - добър триножник.
Предимства: -Ниската цена за такъв вид фотоапарат
-Възможността за използване на голяма ISO стойност без особен шум
-Възможността за включване на кабелен спусък
Недостатъци: -Пластмасов е
-Доста мощно "щракване" на огледалото
-Леко маже хоризонта
Обща оценка:   добре направено
Опит с фотоапарата: от два месеца до половин година
Най-нови ревюта на фотоапарати
Ревю на FUJIFILM FINEPIX S5 PRO

FUJIFILM FINEPIX S5 PRO
Ревю на MAMIYA RB 67 PRO S

MAMIYA RB 67 PRO S
Ревю на PANASONIC LUMIX DMC-FZ8

PANASONIC LUMIX DMC-FZ8
Ревю на OLYMPUS XZ-10

OLYMPUS XZ-10
Ревю на FUJIFILM X-E2

FUJIFILM X-E2