Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Ревюта на: фотоапарати · обективи
FUJIFILM FINEPIX F30

Средна оценка: 5.00

Снимки правени с FUJIFILM FINEPIX F30
Из ПиринНазад към лятотоSelf 8Язовир Диканя
Автор: sto  16.04.2008
Общи впечатления: Апарата ми беше препоръчан от приятел и оправда моите очаквания. През по-голямата част от времето го ползвам на автоматични наствойки и върши идеална работа. Това което ми привлече вниманието беше живота на батерията, бързината, ISO 100-3200 и ръчните настройки. Винаги в раницата като заминавам на път.
Предимства: Удобен, бързо стартира и снима и има доста ръчни настройки. Батерията е нещо невероятно изкарва цял ден упорито снимане без проблем около 500 снимки ако не се ползва светкавицата. Филмчетата макар и да стават по-големи като размер на файла в сравнение с предните апарати които съм ползвал са с поразително качество. Нямам нужда от видео камера като ползвам този апарат.
Недостатъци: Създава ми проблем с фокуса при слаба светлина и цигарен дим. Незнам дали друг е имал подобен проблем с този апарат, но на събирания с приятели обикновенно се пуши и точно тогава идват и размазаните снимки. Фокусира но трябва да се внимава дали е захванал правилно целта. Когато е светло не съм имал проблем с фокуса. Не може да се ползва zoom по време на филмче единствено позволява да се нагласи преди да започне снимането.
Много често ми се случва като искам да покажа снимка на някой при обръщането на апарата да натискам спусъка без да искам а това връща апарата към снимачен режим и после отново трябва да търся снимката.
Подобно оборудване: Samsung Digimax i6
определено е по-бавен от Fuji-то но има невероятно макро. Много ама много по-слаба батерия (ползвах три батерии за да съм сигурен че ще ми стигнат за деня) и филмчетата са му кодирани в VidX и са удобни за пренасяна и разпращане. Ако трябва да избирам бих си взел пак Fuji но ще се радвам ако има макро като на Samsung.
Обща оценка:   добре направено
Опит с фотоапарата: една до три години
Автор: djsmash  (Любител) 04.05.2008
Общи впечатления: Най-добрата сапунерка, която съм имал!
Предимства: * Страхотно качество дори при високo ISO
* Страхотен живот на батерията - около 380 снимки с 1 зареждане
* Много ръчни настройки
* Голям дисплей
Недостатъци: * Липса на ръчен фокус
* Само 3х оптичен Zoom
* Ползване на по-скъпи xD карти памет
Подобно оборудване: Canon PowerShot 500 - доста добро беше апаратчето, качествени снимки, по-малко детайлни от Fuji-то. Батерията стигаше за около 180 снимки. Кофти снимаше при по-високо ISO.
Обща оценка:   добре направено
Опит с фотоапарата: от половин година до една година
Най-нови ревюта на фотоапарати
Ревю на FUJIFILM FINEPIX S5 PRO

FUJIFILM FINEPIX S5 PRO
Ревю на MAMIYA RB 67 PRO S

MAMIYA RB 67 PRO S
Ревю на PANASONIC LUMIX DMC-FZ8

PANASONIC LUMIX DMC-FZ8
Ревю на OLYMPUS XZ-10

OLYMPUS XZ-10
Ревю на FUJIFILM X-E2

FUJIFILM X-E2