Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Ревюта на: фотоапарати · обективи
PENTAX *ist DL

Средна оценка: 5.00

Снимки правени с PENTAX *ist DL
"Късно тази вечер"огънчета за несретници b&wi n g e n u e IIDanza
Автор: aloo  (Любител) 27.02.2009
Общи впечатления: Pentax *istDL е огледално рефлексен апарат от нисък клас, който направи своят дебют през 2005 г. като наследник на излезлия година по-рано *istDS. Като наследник на DS, той споделя доста негови черти, например: 6,1Mpx матрица, компактните размери, възможността да работи със всички обективи на марката.Но разбира се, DL има няколко поорязани функции, имайки предвид, че спада в по-нисък ценови клас. DL разполага само с 3 автофокусни зони (DS 11), което определено е сериозен недостатък и има намалена скорост на непрекъснато снимане само 2,8Fps. Но за сметка на това разполага с нов по-голям 2,5'' дисплей, който е предимство при разглеждане на снимките в детайли. По отношение на дизайна, DL е най-компактен и лек сред директните си конкуренти (Canon -350D, Konica Minolta 5D, Nikon D50). Това го прави малко неудобен при работа с по-тежки обективи. Но иначе се чувства солиден и добре изработен (като се има предвид цената му).Той също е и единственият сред конкурентите в класа, който работи с 4xAA батерии. Това дава голямо предимство при фото сесии сред природата, когато продължително време нямате достъп до ел. Захранване. Батерии за DL могат да бъдат купени практически от всякъде. Също така, само Nikon D50 има втори дисплей сред конкуренцията.Този информационен дисплей е изключително полезен при много ярки условия (в слънчев ден), когато 2,5'' цветен дисплей е практически безполезен.Освен това апаратът предлага много добро, бързо действие, включва се почти мигновено - това позволява да не изпускате кадри. Разполагате също и с изнесени бутони за почти всички важни функции, което редуцира до минимум нуждата да се ровите в менютата.
В заключение мога да кажа, че това е един страхотен избор за всеки начинаещ във фотографията и комбинацията от добри технически характеристики и ниска цена ще допадне на всеки решил да се занимава със фотография.
Предимства: - Голям 2,5'' дидплей;
- Съвместимост със всички обективи на Pentax;
- Втори дисплей за настройка;
- Батерия тип АА.
Недостатъци: - Допуска доста шум при по-голяма стойност на ISO;
- Твърде малък (Не позволява удобен захват);
- Ниска скорост на снимане в непрекъснат режим 2,8fps;
- Само три автофокусни зони;
- Автофокусът се бави при по-слаба светлина.
Подобно оборудване: Canon - 350D, Konica Minolta 5D, Nikon D50
Обща оценка:   добре направено
Опит с фотоапарата: взех го от приятел за теста
Най-нови ревюта на фотоапарати
Ревю на FUJIFILM FINEPIX S5 PRO

FUJIFILM FINEPIX S5 PRO
Ревю на MAMIYA RB 67 PRO S

MAMIYA RB 67 PRO S
Ревю на PANASONIC LUMIX DMC-FZ8

PANASONIC LUMIX DMC-FZ8
Ревю на OLYMPUS XZ-10

OLYMPUS XZ-10
Ревю на FUJIFILM X-E2

FUJIFILM X-E2