Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Ревюта на: фотоапарати · обективи
SONY Alpha A77

Средна оценка: 6.00

Снимки правени с SONY Alpha A77
"по-силни от огъня"
Автор: flammen  26.02.2012
Общи впечатления: Разбира се първото е впечатлението, което предизвиква апарата с външния си вид и захвата си! По- голям и малко по-тежък от А550, създаде отлично усещане в мен, легна си в мечата ми лапа доста добре този апарат! След това визуално маркирах и първите разлики – и по-скоро някои от нещата, които ми липсваха, в А550, но съм ги виждал в апарати като А700 и А900: горния втори дисплей прави първото впечатление: явно обаче, като човек не свикнал с подобна екстра, искам да ви кажа, че след повече от 700 направени кадъра накрая чак схванах, че в случая, горния дисплей, просто дублира въртящия се дисплей, когато те домързи да го мръднеш! Искам да кажа, че липсата му за мен специално не е фатална. Но последваха другите хубави неща: инфраред помощника за АФ, врътката за режимите на фокусиране, ДОФ бутона, липсата на сапунерските режими, уникалния дисплей! Наистина може да си го завъртиш на където ти е кеф. Това по външния вид!
Няколко думи за електронния визьор. Съвсем естествено в началото, това което виждах ми идваше много странно. Но много бързо свикнах и искам да ви кажа, че се очаровах от факта, че във визьора виждах всичко това което правя с бутоните на апарата (при А550 не е така) – с телеконвертора, който искам да ви кажа че е незаменим помощник заедно с въртящия се диспляй още от А550 – тук, отдалечения с много обект не е никакъв проблем, да си го докараш на перфектния фокус! И другото: нямам снимка, на която хоризонта да ми е хоризонтален! ... до сега! Хвала за тази полезна функция... всичко което заснех с А77 беше перфектно хоризонтално (знаете,че си падам по пейзажите) .
Менюто: направо се изгубих в менюто на А77! Има настройки за какво ли не – впечатление ми направиха настройките за компенсация на някои от оптичните недостатъци на обективите: аберации, бек и фронт фокус и още няколко други!
Това чудо фокусира с невероятна бързина. И в най-болния диапазон: сумрак! Нищо общо с бързината на А550, А700 и А900
Снимах основно с обективите:Sony 70-400F4-5.6G SSM и китовия към А77 – 16-50F2.8. Широкия обектив е много добър избор! Много остър и добър обектив е за мен! На дългия обектив един евентуален кусур му е тежестта! Разпънат на 400 + сенника, би липсвала само брадата, за те объркат за талибан, готвещ се да изстреля снаряд от базука :) Сравнявах го с 70-200F2.8G SSM .Е, като оставим настрана светлосилата и тогава ги сравним безпристрастно, може би 70-200 е някак с по мазни и хубави тонове. Но... наличието в другия на двойно по-голямо фокусно разстояние и разлика в цената от около 700лв. мисля че достатъчно коректно изравнява везните!Знаете, че съм просто един най-обикновен любител – предлагам на вашето внимание няколко кадри: директно преобразувани с IDC4 + изключено шумопотискане. Имат си EXIF! И разбира се – всички кадри са снимани от ръка! Дори и нощните! За серийните снимки: имах карта HCSD клас 6 А-DATA. В RAW+Jpeg правеше по масксимум 9 кадъра в серия+ 7-8 секунди за готовност за нова серия! Мисля, че за бавна карта като тази е доста добър резултат! Би трябвало с една читава карта респонс тайма да е не повече от 3-4 сек. При серийно снимане. Апарата беше на 1.03 но веднага го ъпгрейднах на 1.04: нито веднъж не ми даде проблем!!! А в най-скоро време се очаква и ъпдейт 1.05!
Който иска мога да му предоставя и RAW файловете.
Предимства: няма нещо, което да ми липсва на мен. АФ няма нищо общо с предходните модели на Сони! Много подробно меню с много настройки за апарата и за обективите на него. Всички необходими бутони са на удобно мяесто! Горен дисплей! Магнезиево тяло! Батерята издържа цял ден щракане на минус 10 градуса. Електронния визьор е предимство в доста случаи! GPS ! Нивелира по x и y е невероятно удобство!
За мен това е апарата, от който имам нужда и който ще отговори на потребностите ми! А77 има само един недостатък: цената му!!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Статията е копирана от www.alphaforum.net, където са и линковете към снимките!
С благодарности към Сони.БГ, за предоставената техника!
Предимства: магнезиево тяло
изключително функционален дисплей
електронен визьор
full HD видео
изключително бърз и точен АФ с fine AF adj и корекция на оптични дефекти
отделни бутони за най-често ползваните функции
GPS
втори дисплей
Недостатъци: цената :)
Подобно оборудване: А900, А700, А550, А100
Обща оценка:   по-добре не може да бъде
Опит с фотоапарата:
Най-нови ревюта на фотоапарати
Ревю на FUJIFILM FINEPIX S5 PRO

FUJIFILM FINEPIX S5 PRO
Ревю на MAMIYA RB 67 PRO S

MAMIYA RB 67 PRO S
Ревю на PANASONIC LUMIX DMC-FZ8

PANASONIC LUMIX DMC-FZ8
Ревю на OLYMPUS XZ-10

OLYMPUS XZ-10
Ревю на FUJIFILM X-E2

FUJIFILM X-E2