Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Ревюта на: фотоапарати · обективи
CANON EOS 300 / REBEL 2000

Средна оценка: 4.50

Снимки правени с CANON EOS 300 / REBEL 2000
Desiестествените състояния на ръцете
Автор: odiseybg  (Напреднал любител) 11.04.2007
Общи впечатления: Отскоро го имам но съм много доволен. Много лесен за работа, с много възможности, евтин, обективите стават и за цифровите Канон-и (дано някой ден и тях стигна :) ). Визьорът е тъмен, което е проблем поняка. Иначе го изпусках един два пъти, освен драскотините никакви други проблеми няма. Автоматичните режими са много и са лесни за използване, както и полуавтоматичните. Има много удобни функции от рода на 3 еднакви снимки с различна експозиция и т.н. А качеството в сравнение с цифрови апарати от клас 600-700 лв. е просто несравнимо по - добро, особено с хубава лента. Купих го от ebay с два обектива за 220 лв. !!! и мисля че за начинаещ повече от любител си заслужава.
Предимства: Лек, много функции, удобен за работа, добри автоматични режими.
Недостатъци: Тъмен визьор, малко "пластмасово" усещане при работа (само усещане де...).
Обща оценка:   добре направено
Опит с фотоапарата: от два месеца до половин година
Автор: Invoke  (Понякога снимам за пари) 31.08.2007
Общи впечатления: Излиза в продажба през април 1999г.
Лек, сравнително бърз, удобен за работа и надежден за парите си фотоапарат. Имах го в продължение на 2 години и нито веднъж не ме е подвел. Работи със всички EF обективи на Канон. Достатъчно ръчни режими, както и автоматичен (никога не съм го позлвал). Има вградена светкавица с водещо число 12, поддържа и E-TTL , стреля с максимална скорост от 1.5 кадъра в секунда. Скорост на затвора от 30 сек. до 1/2000сек. (1/2 stop increment), B, светкавицата синхронизира на 1/90 сек. Има седем фокусировъчни точки. Със добавката на батериен пакет(грип), камерата става доста по ергономична, като това добавя и още повече енергия за ползването и. Интересно нещо представлява и транспортния механизъм. При поставянето на филма, той първо се пренавива до края и после всеки заснет кадър влиза обратно във филма, като по този начин евентуалното отваряне на капака по невнимание ще унищожи само незаснетата част от лентата! Трябва да споменем също, и че визьора му е доста тъмен, като покрива само 90% от кадъра.
Може да се ползва със светкавици от сериите EX,EZ/E и ML-3.
Байонета също е направен от....пластмаса! Не съм имал проблеми с това,но някак си имаш винаги едно наум,да не му се случи нещо при навиването на обективите. На тъмно фокусира с мъка, обикновено се налага да се премине на ръчен фокус, ако тъмницата е по-сериозна. Апаратът е предназначен за начинаещи любители, които искат сами да контролират процеса на заснемане.
Предимства: +Лек, удобен, ергономичен в комбинация с грип.
+Транспорта на лентата е идеен.
+Надежден за парите си.
+Поддържа голям набор от обективи и светкавици.
+Евтин.
Недостатъци: -Пластмасов вид.
-Няма подсветка на дисплея.
-Пластмасов байонет.
-Трудно фокусира на тъмно.
-Тъмен визьор.
Подобно оборудване: Голям набор от ЕОС-и.
Обща оценка:   бива
Опит с фотоапарата: една до три години
Най-нови ревюта на фотоапарати
Ревю на FUJIFILM FINEPIX S5 PRO

FUJIFILM FINEPIX S5 PRO
Ревю на MAMIYA RB 67 PRO S

MAMIYA RB 67 PRO S
Ревю на PANASONIC LUMIX DMC-FZ8

PANASONIC LUMIX DMC-FZ8
Ревю на OLYMPUS XZ-10

OLYMPUS XZ-10
Ревю на FUJIFILM X-E2

FUJIFILM X-E2