Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Ревюта на: фотоапарати · обективи
CANON EOS 300D / Digital Rebel

Средна оценка: 4.00

Снимки правени с CANON EOS 300D / Digital Rebel
Кушияno gravityStaircase to Eden
Автор: scotti  (Напреднал любител) 21.10.2009
Общи впечатления: Излиза на пазара на 20 август 2003, с идеята да взаимства най-доброто от тялото на неговия аналогов предшественик EOS 300 REBEL 2000 с процесора и матрица на EOS 10D. Канон го пускат с нагласата да атакуват по-ниската пазарна ниша т.е. под 1000 долара и за това, като цяло камерата няма своята идентичност, а просто взаимства от двата споменати модела.
Лек, не претенциозен, бърз, типично канонско управление, надежден и оборудван с новия, за своето време обектив наречен EF-S 18-55, EOS 300D е една добра SLR дигитална камера в съотношение цена качество.
Предимства: Лесен за работа, с добър авто и ръчен фокус. С множество опции за ръчни настройки, добра светло и цветочовствителност, липса на шум дори до ISO 800. Възможнистта му да се снима в ROW режим, и то без наличие на шум е едно добро постижение на Canon. Добълнително гнездо за външна светкавица, лек и непретенциозен за камера от този клас, идеален за напреднали любители. Добър визиор и не лош заводски обектив , перфектна цена.
Недостатъци: Вече е на годинки, едно и също копче за смяна на опциите при ръчните режими го прави малко нестандартен по време на работа. Литиевата батерия има кратък живот и лесно се изтощава при снимане със светкавица. След това и трябва поне 6 часа за да влезе в оптимално за работа състояние. Пластмасовото тяло е добро решение от гледна точака на ергономията и тежестта на камерата, но лесно се уврежда. Не без значение е лесното влизане на прах до матрицата, при смяна на обективи. Често трябва да се почиства и да се внимава в тази насока, когато ви се налага подобна маниполация. Трудно прави контакт с Vista и XP - service pack 3, дори и при наличие на оригинални драйвери бавно сваля кадрите от памет картата до компютъра. За едни причина е новата за този модел RAW функция, за други флаш картата. Обектива меко казано маже! За времето си матрицата е била добра, но вече е много малка в сравнение с това което излиза на пазара.
Подобно оборудване: Canon 2 IS.
Обща оценка:   бива
Опит с фотоапарата: една до три години
Най-нови ревюта на фотоапарати
Ревю на FUJIFILM FINEPIX S5 PRO

FUJIFILM FINEPIX S5 PRO
Ревю на MAMIYA RB 67 PRO S

MAMIYA RB 67 PRO S
Ревю на PANASONIC LUMIX DMC-FZ8

PANASONIC LUMIX DMC-FZ8
Ревю на OLYMPUS XZ-10

OLYMPUS XZ-10
Ревю на FUJIFILM X-E2

FUJIFILM X-E2