Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Ревюта на: фотоапарати · обективи
PANASONIC LUMIX DMC-F1

Средна оценка: 5.00

Снимки правени с PANASONIC LUMIX DMC-F1
Малка нощна музикаУскорения  и  пулсацииЕвксиноград от птичи поглед
Автор: b_angelov  (Любител) 01.08.2007
Общи впечатления: Със стила си Panasonic F1 e една от най-функционалните ултра-компактни камери на пазара. Добро апаратче, ергономично стои в ръката, стабилен алуминиев корпус, изпълнен в различни разцветки, според вкуса на клиента. Апарата е много добър избор за начинаещи фотографи. Аз лично си закупих този модел още като излезе на пазара в цвят "Silver". По това време сред сапунерките може да се каже, че беше едно от най-добрите апаратчета, малко от тях бяха с алуминиев корпус. Носих го навсякъде със себе си и съм го ползвал практичеси при всякакви ситуации - при силни снегове при -10'C до големи жеги при над 40'C.
Предимства: Здрав алуминиев корпус; масивен алуминиев капак, предпазващ обектива от прах и механични наранявания - не знам да има друга марка апарати с толкова добре защитен обектив. Отваря се автоматично при пускане на апарата; наличие на оптичен визьор, при който може да се спре дисплея с цел пестене на енергия; отличен автофокус, дори и при голямо приближение; AF асистент лампа; удобен и ергономичен бутон за навигация из менюто, разположен на задния панел на апарата; наличие на TV-Out; висока скорост на прехвърляне в паметта.
Недостатъци: Сравнително къс живот на батерията; капаците за батерията, картата памет и USB / TV-Out конектора са пластмасови, боядисани в цвета на тялото, при което след време боята просто пада и апарата придобива не много приятен външен вид. Поради същата причина се изтриват и надписите по бутоните; няма ръчни настройки; няма оптична стабилизация на картината; оптиката не е светлосилна. Електромоторите за приближение и отваряне/затваряне на предпазния капак на обектива предполагат повече разход на енергия - респективно скъсяват живота и.
Подобно оборудване: PANASONIC LUMIX DMC-FX7
PANASONIC LUMIX DMC-FX12
PANASONIC LUMIX DMC-FZ50
Обща оценка:   добре направено
Опит с фотоапарата: повече от три години
Най-нови ревюта на фотоапарати
Ревю на FUJIFILM FINEPIX S5 PRO

FUJIFILM FINEPIX S5 PRO
Ревю на MAMIYA RB 67 PRO S

MAMIYA RB 67 PRO S
Ревю на PANASONIC LUMIX DMC-FZ8

PANASONIC LUMIX DMC-FZ8
Ревю на OLYMPUS XZ-10

OLYMPUS XZ-10
Ревю на FUJIFILM X-E2

FUJIFILM X-E2