Фото-Култ

Добре дошли на сайта на първия български интернет Фото Форум. Разгледайте нашия албум, прочетете за събитията, които се случват във фотографския живот, намерете ценна информация за вашето хоби или професия - фотографията. Присъединете се към клубния живот с ваши фотографии.

Правила
FAQ
Регистрация
Вход
Начало Албум Форум Автори Ресурси Клуб Новини За сайта  

Албум - панорами
Бегликташ-Приморско
Бегликташ-Приморско


следваща снимка
  в албума   предишна снимка
Информация за снимката  
автор kaniko
галерия Природа
албум Слайдшоу Творение природно
държава
град
България
Приморско
от дата 22.06.2017 09:15
препоръки 11  виж  
посещения 305
в избрани 0   
За да гласувате е необходимо да се регистрирате
Фотоапарат CANON POWERSHOT SX700 HS   напиши собствено ревю за CANON POWERSHOT SX700 HS
Обектив не е въведено  
Светкавица не е въведено
Филм / Памет не е въведено
ISO не е въведено
EXIF информация виж EXIF информацията
    Албум панорами  
Copyright
Всички права запазени

Допълнителна информация
Бегликташ или Беглик Таш е разположен на 5 km от гр. Приморско. Светилището, като обект за културен туризъм се развива едва след 2003 година. През 70-те и 80-те години на XX в. теренът е влизал в границите на ловната резиденция „Перла“, използвана от Тодор Живков и УБО.
„Беглик таш“ идва от турски език, като „беглѝк“ означава „данък в натура за феодалния владетел (бей) в Османската империя“, а „таш“ камък. Преди Освобождението на България от османска власт, българските пастири от околните странджански села плащали данъците си във вид на добитък. Животните са били отвеждани в местността, където на големите камъни властите „събирали данъка“.
Много може да се прочете в интернет за „Бегликташ”, това което ме впечатли е разказаното от екскурзовода за децата, които са прекарвали със завързани очи през лабиринта. В зависимост от това кое дете от къде ще излезе са насочвали децата в каква насока да се развиват за в бъдеще. Ако това е вярно, наистина природата помага много на хората, когато се съобразяваме с нея. Защото все си мисля, че няма некадърни деца, когато им се посочи точно в какво са най-добри.
Вашият коментар
коментарите от нерегистрирани потребители не са позволени
 
следваща снимка
baxter
kaniko
kaniko
kaniko
StarTraveller
pantalon
предишна снимка